Nedan hittar ni

Arbetsuppgifter för föräldrar

Arrangemang

För att hela klubben ska fungera behöver alla hjälpa till på något sätt. Under 2024 har SOK två större arrangemang. Vid båda dessa tillfällen förväntas alla föräldrar från vit grupp och äldre (dvs vit, gul, orange/violett) dra sitt strå till stacken. Poäng-cup/motionsorienteringar och sprintcuper är en del av SOKs verksamhet och här förväntas föräldrar agera medhjälpare (längst ned på denna sida står vad som förväntas vid dessa arrangemang).

Arrangemangen är:

18 augusti 2024: DM lång

7 september 2024: Utmaningen Vitberget

Poäng-cup/Motionsorienteringar och Sprintcuper under hela säsongen (medhjälpare till en huvudansvarig efterfrågas).

Funktionärslista samt intresseanmälan för att springa budkavlar/stafetter.

Här finns ett öppet excel-dokument över fördelning av arbetsuppgifter, samt en intresseanmälan för att springa de större budkavlarna. Välj arbetsuppgift och fyll i telefonnummer och mailadress.

Orienteringstävlingar

Orienteringstävlingar är också öppna för er föräldar att delta i. På orienteringtävlingen finns sk Öppna klasser där man kan välja svårighetsgrad och delta på sin egen nivå, det gäller både för barn och vuxna. Man behöver inte springa fort för att delta utan detta är ett tillfälle att utöva sporten och se nya marker. Anmälan kan även ske på plats och är gratis för medlemmar. Är man intresserad av att delta så välj en arbetsuppgift före eller efter arrangemanget.

UTMANINGEN är öppen för både barn och vuxna att delta i. Är man intresserad av att delta under en av arrangemangen så får man vara funktionär på det andra eller välja en arbetsuppgift före eller efter själva tävlingen.

Poäng-cup / motionsorienteringar
och sprint-cup

Vid sprintcuper efterfrågas 2 medhjälpare, vid poängcuper behövs 1 medhjälpare.

Vad som krävs av en medhjälpare
• Huvudansvarig ska höra av sig via telefon eller mail för att samordna arrangemanget.
• Dyka upp vid tillfället 30 min innan första start.
• Sköta administration på plats, låna ut SI-enheter, ta betalt och vara tillgänglig under ca 2,5 h.
• Ev. hjälpa till att plocka in kontroller efter avslutat arrangemang.