Det här är

Träningsgruppen för dig som är 11-14 år

och som redan kan grunderna i orientering.

I gula gruppen har vi redan lärt oss att följa tydliga ledstänger som stigar och vägar. Vi kommer att öva på att hitta kontroller bredvid ledstänger, på höjdpartier och att använda kompassen för att ta ut riktning i skogen för att ta sig mellan ledstänger. Terrängen mellan stigarna kan vara tuffare och att bli blöt är något man får räkna med! Lämplig klädsel är kläder som går att springa i och som tål skog och mark. Orienteringsskor på fötterna! I denna grupp är det obligatoriskt med personlig kompass och SI-enhet.

Teknikträningar & Vårcup/Höstcup

Torsdagar är det normalt teknikträning. Det innebär att barnen tillsammans med ledarna övar på ett teknikmoment. Tiden för denna aktivitet är 18.00-19.15. Program för årets aktiviteter hittar du här ». Uppdateras inför varje aktivitet med samlingsplats!

Ett ytterligare träningstillfälle ges under motionsorientring/träningstävlingar som ingår i Vårcupen och Höstcupen. Dessa arrangeras oftast på tisdagar eller på helgen. Vi samlas och sedan anmäler man sig på plats och väljer bana i lagom svårighetsgrad. Dessa tillfällen är ett perfekta för föräldrar att se vad barnen klarar av genom att skugga eller samarbeta. Aktiviteten är ej ledd av träningsgruppens ledare men vi kommer ofta att delta. Läs mer om Vårcup/Höstcup ».

Info om samlingsplats och tid hittar du här: Motionsorienteringar ».

För fler tillfällen att springa i skog och mark, gå med i Facebook-gruppen: ”Orientering i Skellefteå Kommun”. Där läggs information om fler orienteringaktiviteter i närheten. (https://www.facebook.com/groups/123826337803955/)

Föräldrar

För er som är intresserade av att orientera, passa på att ta en bana samtidigt som barnen är ute i terrängen! Det erbjuds också nybörjarkurs vid samma tillfällen som teknikträningarna. Se vuxensidan för mer info. För de allra yngsta kommer vi att vara mindre i terrängen och därmed så kan även de föräldrar som har barn som inte kan springa själv i skogen passa på och ta en orienteringsbana under tiden. Aktiviteterna kommer att anpassas efter barnens förmåga och föräldrar ska inte vara med som skuggor till barnen. Att springa med eller efter sina barn får ni istället göra på sprintcuper/motionsorienteringar och tävlingarna.

Övriga tävlingar

På tävlingar kan alltid nybörjare delta. Antingen i sällskap av förälder, annan vuxen eller i sällskap ev en jämnårig kompis. Ett kul sätt att hitta i terrängen i ett känt eller okänt område. Resor till tävlingar/läger utanför Skellefteå kommer att anordnas under året. Mer info kommer.

Ledare

Martin Åkerlund
Johan Forsgren
Erik Holmgren