Här kan ni beställa

Klubbkläder

Genom Skellefteå OK finns möjlighet att beställa klubbkläder till subventionerade priser. Här nedan har vi samlat de kläder som finns att beställa tillsammans med annan orienteringsutrustning som vi rekommenderar till träning och tävling. Junior är man upp till 20 år oavsett storlek.

Klubben har ett dokument för återförsäljning där ni kan fynda begagnat eller sälja vidare orienteringskläder och utrustning. Dokumentet hittar ni här »

Är du intresserad av att prova eller beställa Skellefteå OKs tränings- och tävlingskläder?
Under våren (mars) öppnar en webbshop där du själv kan beställa klubbkläder, information hittar du under Aktuellt från SOK. Vi har även en del kläder på lager för försäljning annan tid på året. För frågor eller möjlighet att prova, ta kontakt med styrelsen.

Kläder

OL-blus / T-shirt
OL-blus / t-shirt

Klubbens signaturplagg. En tunn, väl ventilerad tröja att träna och tävla i. Kalla dagar ryms ett underställ under.

OL-byxor / Knickers
OL-byxor / Knickers

Första valet att springa i under de flesta väderförhållanden. Ger bra rörlighet och ventilerar optimalt.

Långa sockor
Långa sockar

Fungerar med vilka slags ”fotbollsockar” som helst som räcker upp till knickerskanten.

Vindjacka
Vindjacka

Överdragsplagg att ha före och efter träning/tävling eller vid kallare väderlek. Stretch i sidorna och längs insidan av armarna.

Vindbyxor
Vindbyxor

Överdragsplagg när det är kallare. Vindskydd fram och stretch bak. Förböjda knän och dragkedja nertill.

Löparskor
Pannband

Så att det syns att du springer för Skellefteå OK! Eller för att värma öronen eller hålla håret på plats. Onesize.

Löparskor
Löparskor

Vi väljer i alla väder skor som är lätta att springa i, helst med struktur i sulan för bättre grepp i terrängen. När det är kallt och blött kan våt-sockar/neopren-sockar i skorna vara ett alternativ. Rekommenderat är att ha en orienteringssko från gul grupp och uppåt. Just denna modell på bilden är en bra nybörjarsko som finns att prova i barnstorlekar på Northsport i stan. Annars finns många modeller orienteringsskor och annat för orientering t ex hos Pölder sport », Olspecialisten » eller Letro ».

Från orange grupp och uppåt rekommenderas orienteringsskor med metalldubb.

Utrustning

Karta, Kompass och Sportidentpinne
Kompass
Sportidentpinne

Kompass

Vi rekommenderar tum-kompass. Observera att det finns ”left” till högerhänta och ”right” till vänsterhänta. På bilden en barnhand med ”left”-kompass. Kompass kan ni hitta på olspecialisten.com. För deltagande ungdomar i vit/gul/orange grupp behövs kompass. De billigaste tum-kompasserna duger absolut för ungdomar.

Sportidentpinne /SI-pinne

Att stämpla kontrollerna med på tävling. Går oftast att låna/hyra på plats, men ännu bättre att ha en egen. Från gul grupp och uppåt är egen SI-pinne obligatorisk. Dessa kan köpas på sportident.se under menyn löparbrickor till vänster. Den billigaste (SI-8) ska fungera utmärkt. Tillval med handleds-strap för att inte tappa bort pinnen är bra att ha.