Det här är

Träningsgruppen för barn mellan 8-10 år.

I Gröna gruppen övar vi på att ta oss fram i skog och mark och går igenom grunderna i orientering samt tränar på kartans färger och tecken. Vi kommer även att öva på kontrolltagning med hjälp av tydliga ledstänger och ett av våra mål är att bli säkra på att passa kartan och hålla tumgreppet.

Lämplig klädsel är kläder som går att springa i och som tål skog och mark. Träningsskor på fötterna (stövlar rekommenderas ej). Det går bra att ta med kompass om man vill men det är inte nödvändigt.

Program för kommande aktiviteter hittar du här ». Uppdateras löpande.

Teknikträningar/Vårcup/Höstcup

teknikträningarna övar barnen tillsammans med ledarna på olika teknikmoment. Teknikträning är normalt tisdagar mellan 18.00 och 19.15 ( 75 min för skogskul till gul grupp, 90 min för orange och violett grupp). Samlingsplats varierar, se program för översikt. Detaljer om smlingsplats skickas ut till deltagare per mail.

Ytterligare träningstillfällen är motionsorientering som ingår i Cuperna. Läs mer på sidan Motionsorienteringar ». I cuperna kommer högt deltagande att premieras med ett pris i slutet av säsongen. Vi samlas och sedan anmäler man sig på plats och väljer bana i lagom svårighetsgrad. Dessa tillfällen är ett perfekta för föräldrar att se vad barnen klarar av genom att skugga eller samarbeta. Aktiviteten är ej ledd av träningsgruppens ledare men vi kommer ofta att delta. Ytterligare info om samlingsplats, tid kommer att läggas upp på hemsidan på programmet.

För fler tillfällen att springa i skog och mark, gå med i facebook-gruppen. ”Orientering i Skellefteå Kommun”. Där läggs information om fler orienteringsaktiviteter i närheten (https://www.facebook.com/groups/123826337803955/).

Föräldrar

För er som är intresserade av att orientera, passa på att ta en bana samtidigt som barnen är ute i terrängen! Det erbjuds också nybörjarkurs vid samma tillfällen som teknikträningarna. Se vuxensidan för mer info. För de allra yngsta kommer vi att vara mindre i terrängen och därmed så kan även de föräldrar som har barn som inte kan springa själv i skogen passa på och ta en orienteringsbana under tiden. Aktiviteterna kommer att anpassas efter barnens förmåga och föräldrar ska inte vara med som skuggor till barnen. Att springa med eller efter sina barn får ni istället göra på cuper/motionsorienteringar och tävlingarna.

Övriga tävlingar

På tävlingar kan alltid nybörjare delta. Antingen i sällskap av förälder, annan vuxen eller i sällskap ev en jämnårig kompis. Ett kul sätt att hitta i terrängen i ett känt eller okänt område. Resor till tävlingar/läger utanför Skellefteå kommer att anordnas under året. Mer info kommer.

Ledare

Fredrik Olsson
Jakob Forsselius
Johan Forsgren