Det här är

Träningsgruppen för dig som är 10-12 år.

Vita gruppen är en grupp där deltagarna har uppnått olika nivåer (vit eller gul nivå) men är i ungefär samma ålder.

Teknikträning

Teknikträning är normalt tisdagar mellan 18.00 och 19.15 ( 75 min för skogskul till gul grupp, 90 min för orange och violett grupp). Samlingsplats varierar, se program för översikt. Detaljer om smlingsplats skickas ut till deltagare per mail.

Aktuella datum hittar du här », i vår kalender som uppdateras löpande. På teknikträningarna under sommarhalvåret tränar vi s.k. grön, vit, gul och orange nivå. För mer info kring de olika inlärningsnivåerna i orientering se https://www.svenskorientering.se/borjaorientera/borjaorientera/ »

Motionsorientering

Ett andra träningstillfälle erbjuds under motionsorienteringar. En träning med tidtagning under tävlingslika förhållande.
Info om Motionsorientering ».

Vårcup / Höstcup

I cuperna ingår deltävlingar i sprint- eller skogorientering och dessa genomförs i samband med motionsorienteringarna.

Sprintorientering

Minitävlingar på ett litet område i t.ex. en park eller annat öppet område. Ett område som lämpar sig bra för att kanske springa själv för första gången och få bra fart.

Skogsorientering

Där finns möjlighet att springa en bana i skogen, men utan ledare.

Tävlingar

Det rekommenderas varmt att åka ut på tävlingar i Västerbotten eller Norrbotten då det förutom tävlandet är roligt att lära känna andra ungdomar. Det finns möjlighet till tävlingar varje helg under våren. Det finns klasser i alla svårighetsgrader och nybörjare kan delta. Antingen i sällskap av förälder, annan vuxen eller i sällskap ev. en kompis. Hör av er så kan vi hjälpa till med anmälan.

För övrigt tävlingsprogram se www.eventor.se.

Väl mött i vår och hör såklart av er om ni har frågor eller funderingar!

Ledare

Johanna Åkerlund
Sara Tiburzi