Här hittar ni information om

Grupper, Träning, Medlemskap, Tävlingsanmälan, Material samt rutiner för Registerutdrag och Bildhantering

Indelning av

Grupper

Violett grupp
15 år –

Ansvarig ledare:
Patrik Wennberg
E-post »

Orange grupp
13 år –

Ansvarig ledare:
Jörgen Johansson
E-post »

Gul grupp
11-14 år

Ansvarig ledare:
Martin Åkerlund
E-post »

Vit grupp
10-12 år

Ansvarig ledare:
Åsa Olsson
E-post »

Grön grupp
8-10 år

Ansvarig ledare:
Fredrik Olsson
E-post »

Skogskul
6-8 år

Ansvarig ledare:
Moa Johansson
E-post »

Vuxen
Nybörjare

Ansvarig ledare:
Thomas Norström
E-post »

Information om

Teknikträning samt
Cup- och Motionsorientering

Teknikträningar kommer oftast att vara på torsdagar 18.00 – 19.15 för Skogskul-Gul grupp. Orange och violett grupp slutar 19.30. Vissa tisdagar (och ibland lördag eller söndag) är det Motionsorientering/Vårcup/Höstcup. Dessa tillfällen är det andra träningstillfället för grupperna grön, vit, gul och orange/violett men alla skogskulbarn är också välkomna.

På motionsorienteringen kan man välja på olika svårighetsgrader och längder (från grön till svart). Här lämnar man inte över sitt barn till oss ledare utan orienterar tillsammans om barnet vill/behöver uppföljning. Dessa tillfällen är ett bra tillfälle för dig som förälder att lära dig vilken svårighetsgrad ditt barn klarar av. Fritt fram att välja en svårare bana och orientera tillsammans eller en lättare bana för att barnet ska kunna springa helt själv. Dessa träningar är gratis för ungdomar (under 20) och kostar 30 kr för vuxna som springer egen bana.

Ungefärliga platser finner ni i programmet för Motionsorienteringar ». Exakt samlingsplats kommer att läggas ut på hemsidan och Skellefteå OK:s Facebooksida. Gilla oss för att hänga med vad som händer i klubben!

För information om övriga orienteringsaktiviteter i Skellefteå-regionen, gå med i Facebook-gruppen ”Orientering i Skellefteå Kommun” (https://www.facebook.com/groups/123826337803955/) här läggs info ut om s.k. motionsorienteringar och annat bra och kul att veta.

Lite grann om

Medlemskap och deltagaravgift

För att delta i ungdomsverksamheten vill vi att ni är medlemmar i SOK samt betalar en deltagaravgift på 200 kr per barn/ungdom för hela året. OBS! Anmälan måste göras till ungdomsok@gmail.com för att delta i träningsgrupp!

SOK:s medlemsavgifter 2024
Familj 700 kr
Vuxen 400 kr
Ungdom t.o.m. 20 år 150kr.

Betalning via internetbank
1. Betala avgiften till bankgiro 424-3705
2. Under OCR/meddelande: Fyll i ditt namn
3. Skicka därefter ett mail till skelleftea.ok@gmail.com med namn och fullständigt personnummer på alla som löst medlemskap. Märk mailet med ”medlemskap och deltagaravgift”.

Hur du gör en

Tävlingsanmälan

För mer info om tävlingar, gällande samlingsplats, tid etc. se http://eventor.orientering.se/Events och leta fram evenemang via datum och sök via distrikt. I Eventor finns alla Sveriges arrangemang och det är där man anmäler sig till alla tävlingar som inte SOK arrangerar. SOK betalar alla anmälningsavgifter för medlemmar vid arrangemang i distriktet och närliggande distrikt. Vårcup/Höstcup är en del av SOK ungdomsverksamhet och anmälan sker på plats.

Behöver ni

Kläder och material

Vi erbjuder subventionerade priser på orienteringskläder här ». För träning och tävling rekommenderas knickers med höga strumpor och T-shirt( sk tävlingströja) vid varmare väderlek och träningsjacka och byxa vid kallare väder .

För er som har varit med några år är en kompass bra att ha. Vi rekommenderar tumkompass och det kan ni hitta på olspecialisten.com ». Ungdomar i vit/gul/orange grupp behöver kompass. De billigaste tumkompasserna (250 kr) duger absolut för ungdomar. Här kan ni också hitta orienteringsskor. Ett annat bra tips är neoprenstrumpor som är bra på våren när det är blött och lite kallt ute. Då blir det inte lika kallt att springa med löparskor i vattenpölar. En annan återförsäljare är letro.se »

Numera används mycket elektronisk stämpling med en löparbricka (sk SI-pinne). Dessa finns för utlåning vid cuper och tävlingar men vi har inte hur många som helst. Vi anser att de som medverkat i ungdomsverksamheten i mer än 2 år ska införskaffa personlig ”SI-pinne”. Från gul grupp och uppåt är egen SI obligatorisk. Dessa kan köpas på sportident.se » under menyn löparbrickor till vänster. Den billigaste ska fungera utmärkt (SI-8 kostar 350 kr).

För ledare:

Rutiner för registerutdrag

Föreningar ska, fr o m 1 januari 2020, begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för de som anställs eller har uppdrag i föreningen och där har kontakt med barn. Alla som har ledaruppdrag eller tilldelas uppgifter som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn ska uppvisa ett begränsat utdrag ur belastningsregistret. Beslutet gäller emellertid inte personer som är under 15 år och därför inte uppnått straffbarhetsåldern i Sverige.

Syftet med lagen om registerkontroll är att stärka barns och ungas skydd mot sexualbrott och andra grova brott. Ledare i barn- och ungdomsgrupper i SOK ska därför visa upp utdrag från polisens belastningsregister en gång per år.

Det är enkelt att beställa via polisens e-tjänst för registerutdrag:

Barn i annan verksamhet, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Utdraget visas för klubbens ordförande, vice ordförande alternativt annan, av styrelsen utsedd, person. Att en person är straffad för brott innebär inte ett förbud mot att fungera som ledare men en diskussion med styrelsen kommer ske varefter styrelsen beslutar om personen är lämplig i rollen som ledare eller inte.

Hur vi syns

Publicering av bilder

I syfte att informera om föreningens verksamhet kan bilder från tävlingar, träningar och andra aktiviteter i SOKs regi komma att publiceras på vår hemsida eller Facebook. Föreningen anser att det är viktigt att kunna informera om verksamheten.

Då möjligt tillfrågas personerna som förekommer på bilden om de godkänner publicering. Den som vill invända mot publicerad bild eller video eller annan personuppgift kan begära detta genom att kontakta klubben. Efter mottagande av sådan begäran kommer bilden så fort som möjligt att avpubliceras.